Tahniah ADTEC Jerantut cemerlang di ITEX 2023

12 Mei 2023 : Tahniah ADTEC Jerantut cemerlang di ITEX 2023

Pasukan inovasi ADTEC Jerantut yang diketuai oleh En. Azuan Failani dan En. Mohd Shafareen telah berjaya memenangi Anugerah Best Invention TVET serta Gold Medal dalam Pertandingan Invention, Innovation & Technology Exhibition (ITEX 2023) kali ke 34 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Hasil rekacipta bertajuk Low Cost Prosthetic Hand (Plastech) ini dibina khusus untuk Orang Kelainan Upaya (OKU). Semoga rekaan ini terus dapat membantu masyarakat dan komuniti yang memerlukan. Hadiah pertandingan ITEX telah diterima oleh Tuan Pengarah, En. Abd. Halim dalam Majlis Malam Budaya Cipta ITEX ke-34.

"Be Inspired, Be Extraordinary, Be World Class With TVET"

#MajuTerusPahang #JTM #jerantut #adtecjerantutpahang #caritempatbelajar #latihan #skills #adtecjerantut #pelajar #kemahiran #tvet #mahir #kimpalan #ipd #polimer #pembuatan #ndt #boilers

Cari tempat belajar menarik? Peluang kerja mudah? "Jom Masuk ADTEC Jerantut" "Aok Nok Koner Weh?, Moh la masuk ADTEC Jerantut!" "Kemahiran dan Teknologi untuk Anda!" "Inovasi dan Kreativiti Tanpa Batasan"